Tisztelt Intézményvezető!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy ágazatvezetői döntés született a kialakult járványügyi veszélyhelyzetben bizonyos gyógyászati segédeszközök (GYSE-k), eRecepten keresztül történő rendelésének és kiadásának lehetővé tételéről.

Tisztelt Intézményvezető!


Ezúton tájékoztatom AZ ELEKTRONIKUS RECEPTTEL KAPCSOLATOS, 2020. JANUÁR 1-JÉVEL ÉLETBE LÉPŐ VÁLTOZÁSOKRÓL.

 

Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 24. § (2b) bekezdése 2020. január 1-jével hatályát veszíti.

 

2020. JANUÁR 1-JÉTŐL AZ ORVOS NEM KÖTELES FELÍRÁSI IGAZOLÁST KÉSZÍTENI ÉS ÁTADNI A GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY FELÍRÁSÁT KÖVETŐEN. A BETEG KÉRÉSÉRE, VALAMINT 14 ÉVEN ALULI PÁCIENSE RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ VÉNYÍRÁS ESETÉN TOVÁBBRA IS MINDEN ESETBEN KÖTELEZŐ annak kiállítása és átadása.

Egyelőre beláthatatlan, mi mindenre lehet majd felhasználni a világ DNS-bankjaiban tárolt személyes információkat. A jelenlegi tudásunk szerint óriási szerepük lehet a betegségek felismerésében és gyógyításában, valamint a bűnüldözésben, de mivel ezek érzékeny adatok, és sok esetben bárki hozzájuk férhet, nem zárható ki, hogy akár vissza is élhetnek velük

layout set logoA korábbi egészségügyi adatok is elérhetőek lesznek elektronikusan a kezelő orvosok számára.

pdf Az EESZT márciusi hírlevele ide kattintva olvasható! (659 KB)

A kormány fontosnak tartja, hogy az egészségügyben fellelhető betegadatokat "egy csatornába" terelje, ezért a már működő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) adatbázisai tovább bővülnek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden, Budapesten. Kásler Miklós kiemelte, ehhez 23 milliárd forint áll rendelkezésre az Emberi Erőforrás Operatív Programból.

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo